BAYC Wordt Onderzocht, 0% Royalties, Meta Lanceert Nieuwe VR Bril

Deze week stond ik (Joël) er even alleen voor.

Mitchel is namelijk in stilte retraite, maar desondanks zal de NFT Wereld Podcast moeten doorgaan! Het was 1 van de interessantste weken van het jaar wat betreft het nieuws. Afgelopen week hebben we ontzettend veel nieuws kunnen zien in de NFT Space.

Er is veel discussie deze week rondom DeGods. DeGods doet deze week een experiment waarbij ze 0% Royalties gaan rekenen voor alle transacties van hun NFT project. Normaal gesproken betaal je namelijk een percentage creator fee’s over een NFT project.

Dit percentage zorgt ervoor dat over elke transactie die er loopt een bedrag wordt uitgekeerd naar het NFT project zelf. Op deze wijze creeërt dit een cashflow mechanisme voor het NFT project. Na deze aankondiging van DeGods om het op 0 in te stellen kwam er veel ophef op Twitter. Zo weten de meeste mensen dat DeGods al erg veel funding heeft gekregen en is dit ook het grootste project op het Solana ecosysteem. Voor kleinere projecten is dit wellicht wel wat lastiger om te hanteren.

Naast dit nieuws hadden we ook erg veel positief nieuws deze week!

Zo zagen we dat Animoca Brands heeft geïnvesteerd in Cool Cats, zien we dat Hugo Boss een samenwerking aan gaat met Imaginary Ones en onstond er deze week een partnership tussen Google & Coinbase!

In deze partnership gaat Google ervoor zorgen dat het mogelijk wordt om Crypto te accepteren voor betalingen van Cloud Services. Daarnaast zagen we ook dat Google nu een functie heeft gebouwd waarin je jouw ETH adress kan opzoeken op Google en daar speciale plaatsing is voor gebouwd.

Groot nieuws was ook dat Meta deze week haar congress heeft gehouden! Op dit congress is de nieuwe Quest Pro VR gelanceerd, de meest bekende VR set van Facebook is natuurlijk de Oculus, dit jaar hebben we dus weer een nieuwe VR headset met nieuwe functies.

Wat minder goed nieuws was dat de SEC op dit moment onderzoek is gaan doen naar de BAYC. Op dit moment wordt er veel gesproken over het reguleren van crypto en NFT’s.

Het lijkt erop dat de eerste stap naar een regulering van NFT’s is gezet. Of dit perse slecht is dat weten we nog niet.

Verder zien we ook dat RTFKT in deze bear vrolijk blijft doorbouwen en de holders van RTFKT kunnen aankomende maand een airdrop verwachten onder de naam: Project Animus.

Pfoe! Dat is een hoop, maar nog niet alles…

Wil je even luisteren hoe het nieuws van deze week was?

Sit back, Relax en Pak er een lekker NFTheetje bij!

Groet, Joël