Thierry Baudet Lanceert als Eerste Politicus een NFT, en Joël sprak hem…

In de week van 14 Maart zat onze enige echte Joël aan tafel met Thierry Baudet en Chhay Lin Lim om het te hebben over de NFT set die ze gaan lanceren.

Hieronder vind je het hele interview.

Thierry Baudet en Amsterdam Books geven vandaag NFT’s uit

Thierry Baudet zal in combinatie met het onlangs gepubliceerde boek, Het Coronabedrog, NFT’s uitgeven. Geïnteresseerden kunnen zich vanavond om 20:00 uur al inschrijven voor de 100 whitelist spots via de website www.amsterdambooks.com. Voor de laatste updates, houd Twitter (https://twitter.com/amsterdam_books) en Telegram (https://t.me/+BbLnOvePjv8wMGU0) in de gaten.

NFT thema

De thema’s rondom de NFT’s zijn het coronabeleid en het World Economic Forum, waar hij al langer kritiek op heeft. Hiermee is Baudet de eerste politicus in Nederland die NFT’s uitgeeft met de nieuw opgerichte uitgeverij, Amsterdam Books. Baudet staat overigens al langer bekend als bewonderaar van Satoshi Nakamoto, de oprichter van de Bitcoin, en voelt al langer sympathie met de vrijheidsidealen van de vele crypto-pioniers. Het komt dus niet helemaal uit de lucht vallen dat hij nu experimenteert met blockchain.

De NFT’s gaan onder de naam “Baudet vs Schwab NFT’s”. Ze hebben een kleurrijk design en bestaan uit twee verschillende reeksen, geïnspireerd door het computerspel Street Fighter II. In de eerste reeks zie je Klaus Schwab, de oprichter van het WEF, tegenover Baudet zoals we dat gewend zijn van de “versus shots” van vechtspellen. In de tweede reeks deelt Baudet een rake klap uit aan Schwab.

NFT utility

Amsterdam Books wil met NFT’s lezers en schrijvers meer met elkaar in verbinding te brengen. Schrijvers hebben behoefte om een community op te bouwen van lezers, een behoefte waar uitgeverijen niet of nauwelijks aan kunnen voldoen. Blockchain, wat op zichzelf een sociale technologie is, kan volgens Amsterdam Books hiervoor een prima oplossing bieden. NFT’s op de blockchain kunnen als social tokens mensen mobiliseren rondom een thema, een doel, een merk of een persoonlijkheid. Door op innovatieve wijze blockchain technologie toe te passen, doet Amsterdam Books iets waar andere uitgeverijen traditioneel niet goed in zijn: sociale communities van lezers opbouwen.

De NFT’s dienen ten eerste als digitaal entree-bewijs in een exclusieve Telegram groep waar schrijvers, zoals Baudet ook in zitten. Ook krijgen eigenaren van de NFT’s toekomstige airdrops van nieuwe NFT’s en krijgen ze exclusieve previews te zien van boeken die door Amsterdam Books worden gepubliceerd. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vroege manuscripten lezen en alvast mee discussiëren over de inhoud of zelfs suggesties geven aan de schrijvers.

De NFT’s gaan ook toegang of korting geven tot bepaalde evenementen van Amsterdam Books.

Er zijn talloze leuke acties mogelijk rondom NFT’s waar Amsterdam Books mee gaat experimenteren. Amsterdam Books gelooft dat zulke use cases de NFT’s ook echt veel meer waarde geven en dat ze hiermee de wereld van uitgeverijen kan disrupten.

NFT tijdslijn

Zoals gezegd kun je je aanmelden voor de whitelist via www.amsterdambooks.com. De NFT’s hebben een beperkte oplage van 2,000.

Een whitelist spot krijgt het recht om een NFT te minten voor de lagere instapprijs van 57 MATIC op zaterdag, 19 maart, 20:00 uur (GMT+1) tot maandag, 21 maart, 20:00 uur (GMT+1). De minting site wordt 19 maart geopend.
Na 21 maart, 20:00 uur (GMT+1) vervallen alle whitelists en start de open sale. De mint prijs gaat dan omhoog van 57 naar 85 MATIC. De NFT’s worden dan tevens aangeboden op OpenSea.io en te koop in ether.